Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свали ли Макрон часовник за 80 хил. евро по време на интервю за пенсионната реформа? (ВИДЕО)

24 март 2023, 14:10 часа • 5956 прочитания

В социалните мрежи във Франция се коментира усилено как президентът Еманюел Макрон е свалил ловко под масата часовника си за 80 000 евро в момента докато течеше в ефира на телевизия France info интервюто му, в което говореше за пенсионната реформа и минималната заплата. 

Опозиционни лидери във Франция не пропуснаха да публикуват частта от видеозаписа, в който президентът дискретно сваля под масата часовника си докато не спира да обяснява позицията си по темата. Съмненията са, че става въпрос за луксозно бижу на стойност 80 000 евро.

ОЩЕ: Макрон не иска референдум за пенсионната реформа

Според служители от Елисейския дворец обаче причината Макрон да свали часовника си е била далеч по-прозаична. „Президентът не сваля часовника си, за да го скрие, а защото току-що го е ударил по масата. Шум, който може да бъде досаден, усилен от микрофоните, по време на интервю", обясняват те пред France info.

Освен това въпросният аксесоар е марка Bell & Ross BR V1-92, персонализиран с герба на републиката, и струва около 2500 евро, обяснява друг източник пред Liberation. Той добавя, че Макрон го носи редовно и че производителят има партньорство с много институции във Франция, включително с армията и екипите по сигурността на президентството.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес