Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стрелба във Вилнюс - убит е адвокат, ранени са полицаи (ВИДЕО)

10 октомври 2024, 17:19 часа • 675 прочитания

Мъж откри стрелба в литовската столица Вилнюс в следобедните часове на 10 октомври. Убит е адвокат на 69 г., ранени са двама полицаи, които са в болница.

Инцидентът е станал при опит да бъде изселено лице от апартамент в изпълнение на съдебно решение.След изстрелите той се барикадирал вътре. Заподозреният е задържан. Засега са затворени 16 улици в близост до площад „Лукишкес“.

Още: Литва слага нови драконови зъби, за да се пази от Калининград (СНИМКА, ВИДЕО)

По информация на местната медия Delfi - въоръженият инцидент е станал в близост до площада. На видео свидетел е заснел как задържаният бива отведен от специалните сили.

Всички квартали в литовската столица са обградени от голям брой полицейски сили.

Още: Руски влак с надпис "Z" се опита да мине в Литва: Ето какво направиха граничарите (СНИМКИ)

Информация от полицията

Представителят на полицейското управление Рамунас Матонис каза, че е получен сигнал, че лицето трябва да бъде изведено от апартамента. Мъжът е изселен в съответствие със съдебното решение, като в този процес са участвали съдебен изпълнител и адвокат.

Когато полицаите пристигнали, мъжът стрелял по тях. Според Матонис двама полицаи са били ранени. Единият е бил улучен в гърдите, а колегата му - в крака. Те са били откарани в болница. От полицията потвърдиха, че в апартамента е намерен един прострелян човек.

Още: Беларус "атакува" Литва с метеорологични балони с контрабанда

Председателят на адвокатския съвет Миндаугас Кукайтис потвърди, че при инцидента е загинал член на тяхната общност - адвокат Леонидас Пшелинчев.

Източник: Delfi

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес