Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Страните от ЕС намаляват вредните емисии с 40%

02 декември 2016, 19:30 часа • 1992 прочитания

Страните от европейски съюз смятат да намалят емисиите на въглероден диоксид в атмосферата и консумацията на електроенергия за следващите 15 години.

Вредните газове трябва да бъдат понижени 40% до 2030 година в страните от ЕС, а консумацията на егергия, добивана от възобновяеми източници да се понижи с 30% за същия период, съобщава TechNews.

Страните членки на ЕС трябва още по-силно да се насочат към възобновяемите източници на енергия и да модернизират неефективните източници и сгради, които замърсяват околната среда. Домакинствата също ще могат да помогнат на държавите като все повече използват слънчеви панели на покривите си.

Над 300 милиарда евро са инвестициите в зелената енергия за миналата година в световен мащаб. Страните от европейският съюз планират да достигнат своите цели, влагайки по близо 200 милиарда евро годишно в периода 2021 - 2030 година. Много от страните в Европа вече са направили първите крачки в битката срещу промяната на климата. Швеция, Норвегия, Дания и Финландия са страните, които са "най-зелени" в множество световни класации.

 

Кирил Хараланов
Кирил Хараланов Отговорен редактор
Новините днес