Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Столтенберг: Подкрепата за съюзниците е отговор срещу дезинформацията

15 април 2020, 21:15 часа • 2200 прочитания

На днешната среща на министрите на отбраната на НАТО генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг засегна въпроса за фалшивите новини, разпространяващи се на Балканите, особено за коронавируса, съобщи МИА.

„Страните от Западните Балкани получиха подкрепа от съюзниците от НАТО, особено Северна Македония, за чийто министър това беше първата министерска среща в областта на отбраната като пълноправен член и министър Шекеринска изброи колко съюзници от НАТО са дали конкретна подкрепа, като Холандия, САЩ, Чехия, Норвегия и други“, заяви генералният секретар на НАТО.

Той посочи, че страните съюзнички на НАТО в региона, са обект на дезинформация от чуждестранни източници, предимно по отношение на това колко помощ получават от алианса, но и от ЕС.

Столтенберг каза, че е най-добре да се отговори на този вид пропаганда с конкретни актове на подкрепа, а не с реторика.

Той припомни, че Северна Македония, освен всичко друго, е снабдена с медицинско оборудване, полеви болници и финансова подкрепа за борба с пандемията.

"Като съюзници в НАТО, най-добрият опит да отговорим на дезинформацията, е чрез конкретна подкрепа и чрез нашите действия изпращаме ясно послание, че предоставяме подкрепа на съюзниците", заяви генералният секретар на алианса.

Той обяви, че с главнокомандващия генерал Уолтърс са обсъдили и по-нататъшно увеличаване на подкрепата както за Северна Македония, така и за други страни-членки на НАТО в региона.

Вижте още:

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 15 април

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес