Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стокхолм: Майка държала сина си под ключ 28 години

01 декември 2020, 15:08 часа • 3610 прочитания

Полицията в Стокхолм задържа 70-годишна жена по подозрение, че е държала 41 - годишния си син заключен в продължение на 28 години. За това съобщава ТАСС, като се позовава на в. "Expressen"

„Майката е заподозряна в незаконно лишаване от свобода и причиняване на телесни повреди", заяви говорителят на полицията в Стокхолм Ола Остерлинг пред AFP, цитирана от Агенция "Фокус".

Съгласно изявленията на полицията, мъжът е бил „затворен за много дълго време" в апартамент в южното предградие на Стокхолм.

В докладите се казва, че майката е спряла сина си от училище, когато е бил на 12 години, и оттогава го е държала заключен в апартамента им.

Роднина е открил 41-годишния мъж в неделя, след като майката на 70-годишна възраст е била откарана в болница, съобщи местният вестник Expressen.

Човекът е бил с рани по краката си, едва е ходел, почти нямал зъби и е бил с ограничена способност за говор, се казва в докладите.

„Мъжът е в болница. Нараняванията му не са животозастрашаващи“, обясниха от полицията, без да разкриват допълнителни подробности. Посочват обаче, че той е бил системно недохранван.

Майката отрече престъпленията, заявиха от шведската прокуратура.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес