Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стачката на Amazon в Германия продължава

23 декември 2014, 19:14 часа • 13491 прочитания

В Германия продължава стачката на един от най-големите доставчици на поръчки чрез интернет.

Amazon- фирмата, която е известна с ниски цени и проблеми в плащането на предимно временно наети работници, стачкува поетапно втора седмица. Компанията наема предимно студенти и хора, които работят на временна трудова заетост. Синдикатите не са съгласи с това положение, както и с ниските заплащания, пише БНР.

Стачкуването е поетапно – в различни клонове на фирмата. Това се налага, тъй като все пак в навечерието на коледните и новогодишните празници изпращането на подаръци и поръчки по интернет е огромно за цяла Германия.

Според шефа на Amazon Germany Ралф Кибер макар и вълнообразна, стачката няма да окаже влияние върху навременните доставки на направените поръчки. Всеки, който е успял да поръча до 21 декември, може да бъде спокоен, че Дядо Коледа ще го посети.  9 хиляди от постоянно наетите работници в девет от основните центрове на фирмата не стачкуват.

Интернетът гигантът прави преразпределение на дейността си и иска чрез 28 центъра в седем държави, включително Полша, Франция и Англия. Целта на промяната е интернет-доставките да бъдат независими от исканията на работниците и синдикатите в Германия.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес