Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сражения в Нагорни Карабах между Азербайджан и Армения

02 април 2016, 12:40 часа • 3811 прочитания

Азербайджанското министерство на отбраната заяви, че сраженията в оспорвания регион Нагорни Карабах продължават, предаде Интерфакс.

Ведомството е уточнило, че чрез точни огневи удари армията е унищожила военна техника и жива сила на „врага“.

Армения и властите в непризнатата Нагорнокарабахска република обвиниха Азербайджан за началото на сраженията, докато Азербайджан хвърли вината върху арменските сили, предаде "Фокус".

Азербайджанските въоръжени сили са предприели мащабно настъпление с всички видове оръжия по цялата линия на азербайджанско-карабахския фронт, съобщава упълномощения представител на непризнатата Нагорнокарабахска република в Русия Алберт Андрян. Според него настъплението е започнало в 2 часа московско време.

"За първи път от прекратяването на огъня през май 1994 година противникът използва всички видове оръжия, в това число авиация, тежка артилерия и системи за залпов огън“, посочил е Андрян.

Според него най-интензивна е била атаката срещу позициите на карабахската армия в близост до Мартунинския и Мартакертския район. „Благодарение на действията на нашата армия противникът е бил изтласкан към началните му позиции. На север е бил свален боен хеликоптер на азербайджанските сили“, допълнил е Андрян. Той е уточнил, чче броят на жертвите сред карабахските сили тепърва ще бъде уточнен.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес