Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Според Тереза Мей ударите в Сирия са били успешни

14 април 2018, 11:55 часа • 1979 прочитания

Британският министър-председател Тереза Мей излезе с официално изявление за ударите в Сирия, нанесени от страната й, САЩ и Франция, съобщава The Guardian.

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей заяви, че в момента все още се уточняват резултатите от британските въздушни удари, но правителството е „убедено в успеха“.

Същевременно тя допълни, че атаките са били „правилни и законни“. „Те ще изпратят ясен сигнал до тези, които вярват, че употребата на химическо оръжие няма да има последствия“, допълни тя.

Според министър-председателя на Великобритания, военните действия ще облекчат по-нататъшното страдание а сирийския народ.

„Не става дума за сяна на режима. Това е ограничен, насочен и ефективен удар с ясни граници“, заяви Мей и уточни, че той цели спирането на възможностите за проучване, развиване и употреба на химическо оръжия.

„Ударите снощи бяха значително по-мащабни от тези на САЩ отпреди година и целят по-голямо влияние върху възможностите и волята на режима да използва химическо оръжие“, допълни Мей, цитирана от агенция „Фокус“.

 

 

Мария Иванова
Мария Иванова Отговорен редактор
Новините днес