Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

СНИМКА: Бой до посиняване за съдения за свален самолет Игор Гиркин

25 септември 2023, 07:25 часа • 29789 прочитания

Осъденият на доживотен затвор на първа инстанция от съд в Хага заради свалянето на полет MH17 (там имаше 80-тина деца) Игор Гиркин е бил пребит в следствения арест според неофициална информация. Той лежи там вече няколко месеца и ще остане зад решетките поне до 18 декември: Удължиха с три месеца престоя в ареста на Гиркин (ВИДЕО)

Информацията за случилото се препечата телеграм каналът "Украина Сейчас", като тя е гарнирана с насиненото лице на Гиркин. Тя идва след като жената на Гиркин преди време се оплака, че той бил превозван до съда в компанията на украинци, обвинени във военни престъпления в Мариупол: Завели Гиркин в съда в една кола с украинци, ужасява се съпругата му. Според новите данни, Гиркин бил атакуван и бит по време на задължителната за арестантите разходка. "Едва ли ще излезе от ареста", е заключението плюс намек, че боят е станал със "санкцията" на управата на затвора.

В официалния канал в Телеграм на Гиркин, който е бивш силов министър на т.нар. ДНР (Донецка народна република), няма такава информация.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес