Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Словения не признава тестовете за коронавирус от Косово

30 март 2021, 10:29 часа • 1255 прочитания

Словения не признава тестовете за COVID-19 от Косово и ще задължава всички граждани на най-младата държава на Балканите, влизащи в страната, да остават под карантина за 10 дни, съобщава електронното издание на прищинския ежедневник Koha Ditore. Промените в разпоредбите бяха публикувани на официалната интернет страница в социалната мрежа „Фейсбук“ на посолството на Косово в Любляна, предаде агенция Фокус. 

В съобщението се посочва, че лица, влизащи в Словения от Косово, ще трябва да останат под карантина за 10 дни, тъй като Любляна не приема за валидни PCR тестове от страни, които не са част от Шенгенската зона.

„Лицата, влизащи в Словения от Косово, поради възможността за заразяване с вируса SARS-CoV-2, ще трябва да останат в карантина за период от 10 дни. Също така, наред с други неща, според последните промени PCR тестове, направени в Косово и в други страни извън ЕС или които не са част от Шенгенското пространство, не се приемат“, се казва в съобщението.

Цялата информация относно новите правила за пътуване в Словения, транзит или пътуване от Словения до Косово, както и друга необходима информация може да бъде намерена на официалния уебсайт на правителството на Словения.

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес