Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Следващият папа - африканец?

11 февруари 2013, 15:41 часа • 20751 прочитания

Африканец е фаворит за нов папа, обявиха две от най-големите букмейкърски къщи във Великобритания. Това е кардинал Питър Кодво Апиа Търксон от Гана. Следват канадският кардинал Марк Оуле и нигерийският кардинал Франсис Аринзе.

Според испанския в. "Ел Паис" фаворит за наследник на Бенедикт ХVІ е консервативният архиепископ на Милано - Анджело Скола. Друг силен кандидат за папа е кардинал Оскар Родригес Марадиага от Хондурас.

Говорителят на Ватикана Федерико Ломбарди обяви, че наследникът на папа Бенедикт XVI ще бъде избран през март, предаде БЛИЦ.

Според анализатори най-вероятният наследник на Бенедикт е миланският кардинал Анджело Скола, предаде агенция АНСА.

В същото време говорителят на Ватикана Федерико Ломбарди заяви, че намаляването на силите, а не депресия или друго заболяване е причина за решението на папа Бенедикт XVI да се оттегли на 28 февруари.

„Папата не беше депресиран. Той се радваше на духовно спокойствие. Не е имало заболяване, което да повлияе на решението му. През последните няколко месеца силите му отслабнаха. Знаем колко възрастен е той и е нормално за хора в напреднала възраст да усещат, че силите им намаляват”, каза отец Ломбарди.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес