Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След срещата за климатичните промени: Кметът на Лос Анджелис е с COVID-19, премиерът Янев също беше там

04 ноември 2021, 06:50 часа • 1817 прочитания

Конференцията за климата COP26 регистрира първия официален случай на коронавирус, след като кметът на Лос Анджелис е дал положителна проба по време на престоя си в Шотландия.

Тестът на кмета Ерик Гарсети се оказа положителен в сряда, съобщиха от неговия офис. "Той се чувства добре и е изолиран в хотелската си стая. Кметът е със завършен ваксинационен цикъл", съобщиха още от администрацията на Гарсети.

Кметът трябваше да модерира панел и да присъства на друго събитие в сряда, преди да се върне в Лос Анджелис в четвъртък, съобщава Los Angeles Times. Всички присъстващи на COP26 трябва да преминават ежедневен бърз тест, за да получат достъп до мястото на срещата на върха. 

Това е първият известен случай на коронавирус на конференцията, която привлече десетки хиляди хора в Глазгоу. Нивото на заразяване в Шотландия и в Обединеното кралство като цяло остава високо, с около 40 000 случая на ден. Правителството на Обединеното кралство, което е домакин на събитието, категорично отказа да коментира броя на новооткритите заразени по време на конференцията. Говорител на COP26 каза: „Безопасността и сигурността на всеки на Конференцията са от първостепенно значение – ние работихме в тясно сътрудничество с органите на общественото здравеопазване, за да въведем строги мерки за ограничаване на заразата", пише БГНЕС. 

Припомняме, че на Световната среща на лидерите в рамките на 26-ата конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата (COP 26) в Глазгоу взе участие и премиера Стефан Янев. Той успя да се срещне с американския президент Джо Байдън и да си направят снимка тип "селфи".

 

 

 

 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес