Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След Навални: Тежка присъда и за негов сътрудник

04 август 2023, 23:30 часа • 2307 прочитания

Руски съд осъди бившият технически директор на Yotube канала на Алексей Навални. Даниел Холодни ще прекара 8 години в затвора, съобщава Nexta.  Преди това прокуратурата поиска присъда от 10 години.

Припомняме, че по-рано днес руският опозиционен лидер получи нова присъда от 19 години в наказателна колония. Основателят на Фонда за борба с корупцията и един от най-големите опоненти на диктатора Владимир Путин беше признат за виновен за основаване и финансиране на екстремистка организация и дейности. Той отрича обвиненията. Алексей Навални ще изтърпи наказанието си в колония с максимална степен на сигурност, заяви говорителката му Кира Ярмиш.

Още: Навални към руснаците: Искат да сплашат вас, а не мен

Алексей Навални вече изтърпява деветгодишна присъда за нарушаване на предсрочно освобождаване, измама и неуважение към съда. Обвиненията към него се смятат за политически мотивирани. От момента на задържането му през 2021 г., когато се завърна от Германия в Москва след лечение на отравянето с "Новичок", Навални е държан в отдалечена наказателна колония.

Още: ЕС: Произволното осъждане на Навални е неприемливо

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес