Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Сименс": Няма данни турбините на "Газпром" да са неизправни

27 юли 2022, 21:33 часа • 3600 прочитания

"Сименс Енерджи" заявява, че не е получавала нови съобщения от "Газпром" за неизправности в турбините и затова приема, че агрегатите са годни за експлоатация. Говорител на компанията заяви това в отговор на запитване на ТАСС, предаде БГНЕС.

"В момента нямаме достъп до турбините на място и засега нямаме информация от "Газпром" за щети. В тази връзка трябва да приемем, че турбините са готови за експлоатация", каза той.

Още по темата Украйна - четете тук.

"Плановата поддръжка може да се извършва безпроблемно и в бъдеще - настоящото разрешение от канадското правителство означава, че работата може да се извършва в Монреал, а след това турбините могат да бъдат транспортирани от Канада до Германия", добави говорителят. Siemens Energy ще може да върне останалите турбини за "Северен поток" в Европа, ако реши да ги поддържа в Канада.

Вчера руският енергиен гигант "Газпром" обяви,че спира за ремонт още една турбина по трасето на "Северен поток-1". Това ще доведе на намаляването на подаваните обеми газ по тръбата, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Заради спирането на турбината, отново в компресорна станция "Портовая", подаваните обеми ще намалеят до 33 милиона куб. м дневно, или под 20 на сто от капацитета.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес