Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сили на Кадиров се придвижват към Ростов? (ВИДЕО)

24 юни 2023, 15:58 часа • 24368 прочитания

По посока на Ростов на Дон се движи голяма колона от военна техника, съобщава телеграм-каналът "Ростов Главен", цитиран от сайта "Медуза". Видеото, публикувано от абонат на канала, се разпространява и в ютюб.

 

По думите на абоната, колоната, в чиито състав има бронетехника, леки автомобили и военни камиони, се е разгърнала на няколко километра. "Всички отиват в Ростов. Всичките са чеченци", казва във видеото мъж. Той добавя, че видеото е заснето в района на селището Матвеев Курган, на петдесетина километра от Таганрог. Разстоянието от Таганрог до Ростов по трасе е 75 километра. 

ОЩЕ: НА ЖИВО: Пригожин тръгна открито срещу Кремъл, обвиниха го в опит за преврат

По-рано чеченският лидер Рамзан Кадиров нарече въоръжения метеж на ЧВК "Вагнер" "гнусно предателство".

Той каза още, че бойци от Министерството на отбраната и Националната гвардия на Чеченската република са заминали за „зоната на напрежение“.

На свой ред ростовското издание 161.ru, позовавайки се на свой източник, съобщи, че в региона са изпратени „около двеста“ чеченски военни.

Ето какво написа Кадиров в Twitter:

"Чеченските бойци вече са на път към зоните на напрежение".

Кадиров нарече действията на ЧВК "Вагнер" военен бунт и обеща, че той ще бъде потушен. „Ако трябва да се вземат твърди мерки за това, ние сме готови!

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес