Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Швейцарски художник със светлинно шоу демонстрира несломимостта на Украйна (СНИМКИ)

23 февруари 2023, 09:50 часа • 1326 прочитания

Швейцарският художник Джери Хофщетер освети сградите в Лвов, в знак на съпричастност за войната в Украйна. Арт турнето ще продължи от 22 до 27 февруари и обхваща няколко града в Украйна. Като обиколката е започнала от Лвов. Известният художник Джери Хофщетер работи със сгради и паметници в украинските градове.

Авторът ще направи 15-минутни прожекции с помощта на електрически генератор. Маршрутът и местата на обиколката не се съобщават от съображения за сигурност. Сградите са избрани в сътрудничество с Министерството на културата и информационната политика на Украйна, съвместно с местните органи на самоуправление.

ОЩЕ: Всичко за войната в Украйна 

Светлинното изкуство носи името "Възпоменание. Светлина за надежда" и акцията е посветена на годишнината от пълномащабното нахлуване, за да се почетат жертвите. По този начин той демонстрира чрез украинските символи несломимостта на украинския дух.

Джери Хофщетер е световноизвестен художник от Швейцария. Той пътува по целия свят, за да реализира проекти за светлинно изкуство от всякакъв мащаб. Неговата креативност е гаранция, че посланието на клиентите ще попадне както в медиите, така и в общественото съзнание. Със своите илюминации Хофщетер насърчава зрителите да се замислят как нашата планета може да се развива по природосъобразен и устойчив начин.

От Actualno.com припомняме, че през декември Джери Хофщетер отново направи светлинно шоу около коледните празници. Като тогава то бе под наслов "Коледни светлини за надежда". 

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес