Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шутове и шамари кой където свари: Чеченци бият руски постови. Украинците спряха тока на Макеевка (ВИДЕО)

22 януари 2024, 16:41 часа • 2622 прочитания

Уникална ситуация с командир на батальон в рамките на проруското сепаратистко формирование "Восток" и чеченския отряд "Ахмат" е станала в Мелитопол. "Восток" вече съобщи, че се е изтеглил за почивка и прегрупиране от активната фронтова линия: Русия напред, Украйна назад: Бъдещето на военните действия и голямата картина (ВИДЕО)

При проверка на документи на командир Ваха Хамбулатов, проверяващият установява, че те са нередовни. Реакцията - пътуващите с Хамбулатов чеченци изкачат и "наритват" постовия, като заплашват и да го разстрелят: пореден пример за дисциплината и реда в редиците на втората армия в света: "Убиваш хора безнаказано и ти плащат": Ужасно ВИДЕО защо руснаците се бият в Украйна

Без ток, но с украинското знаме

Междувременно, заради обстрел през изминалата нощ, няколко подстанции в окупираните от руснаците град Донецк и съседна Макеевка са извън строя. Съответно, Макеевка и някои квартали на Донецк са останали без ток.

Това се случва на фона на акция на активисти на движението "Жълта панделка", които издигнаха украинското знаме в Макеевка и в Кримските планини. "Жълта панделка" съществува още от руската окупация на Крим - създадено е от украинки, които правят протестни акции срещу руснаците:

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес