Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шулц нападна Меркел, защото не опонира на Тръмп

02 юли 2017, 16:48 часа • 1891 прочитания

Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц разкритикува канцлера Ангела Меркел, че не показва по-голяма твърдост към американския президент Доналд Тръмп, предаде БГНЕС.

"Германският канцлер рядко се осмелява да влезе в конфликт с американския президент. До този момент това ставаше само на теория", каза той в интервю за в. "Велт ам зонтаг".

Шулц е съперник на Меркел в надпреварата за канцлер на парламентарните избори, насрочени за 24 септември. Първоначалното въодушевление от неговата кандидатура обаче отслабва, а социалдемократите, които той води, изостават от християндемократите на Меркел с двуцифрена разлика в различни социологически проучвания.

Бившият председател на Европейския парламент каза, че критиките му са насочени не само към германския лидер, но и към други, които ще участват в срещата на върха на Г-20 в Хамбург, планирана за 7-8 юли.

"Срещата на Г-20 ще бъде с необвързващи декларации. Демократичните правителства трябва да се запитат дали искат да подписват документи с автократи. Те трябва ясно да се фокусират върху климата, миграцията и политиката за развитие", каза той.

„Трябва ли да правим отстъпки на Тръмп, на Ердоган на Путин? Не”, добави Шулц.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес