Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Щети по МВР в Белгород след атака с HIMARS: Независим руски източник (ВИДЕО)

09 юли 2024, 14:01 часа • 2005 прочитания

Украинските въоръжени сили са нанесли удар по сградата на Министерството на вътрешните работи в руския град Белгород благодарение на системата HIMARS. Атаката е пробила покрива и е повредила повече от 50 автомобила, съобщи независимият руски Телеграм канал ASTRA.

Още: Първи отговор на Украйна за детската болница в Киев: Дронове удариха в Ростовска област (ВИДЕО)

Щетите

Украинците са нанесли удара по Белгород вчера, 8 юли. Ракетата е била свалена от система за противовъздушна отбрана, но въпреки това шрапнел е пробил покрива на две места в главната сграда на МВР на Белгородска област. Повредени са и четири служебни автомобила.

Освен това шрапнел е поразил още 49 автомобила, включително шест лични полицейски коли. Счупени са прозорци и е пробит покривът на две частни къщи, гласи информацията на ASTRA.

Отломки са паднали и в центъра на града. Губернаторът Вячеслав Гладков запази мълчание относно последиците от удара по сградата на Министерството на вътрешните работи, но късно снощи съобщи за жертва и четирима ранени след украински удар.

Още: Документ на белгородските власти показа как Русия сама продължава да се бомбардира

По-късно Гладков заговори за четирима убити и поне 20 пострадали, както и за щети по 160 апартамента, 60 частни къщи и около 140 автомобила в рамките на 24 часа.

Още: Руски източник: Бившият командир на руските ВВС е бил ранен при удар с HIMARS

Днес сериозен брой украински дронове бяха забелязани в Знаменск и Ахтубинск в Астраханска област на Русия, където се намират голям военен полигон и летище.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес