Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Щайнмайер след визитата в Киев: Всичко е много по-страшно, отколкото си го представяме в Германия

26 октомври 2022, 16:24 часа • 3903 прочитания

Всичко е много по-ужасно, отколкото си го представяме в Германия. Бях шокиран от историите, които ни бяха разказани. Това заяви германският президент Франк-Валтер Щайнмайер след посещението си в Украйна в интервю за Tagesschau.

Всеки, който може да мисли и съчувства, иска боевете в Украйна да спрат, но войната може да свърши само при зачитане на суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна, каза Щайнмайер.

Той също така добави, че сега няма усещане, че Москва е готова да преговаря за мир с Украйна и Запада. Освен това германския президент говори и за това, че според него търговските отношения не водят до политическо сближаване. Затова Германия трябва да намери нов подход към Китай и да намали едностранната си зависимост от него, заяви още той.

Припомняме, че по време на посещението на Щайнамер в района на Чернигов той трябваше да слезе в бомбоубежище заради сигнала за тревога. Там той разговаря с местните. По време на среща със Зеленски Щайнмайер обеща да прехвърли на Украйна 2 MLRS Mars II, нови самоходни оръдия и системи за противовъздушна отбрана.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес