Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шидло в България: Полша е против свалянето на санкциите срещу Русия

20 септември 2017, 14:00 часа • 1654 прочитания

Полша е против свалянето на санкциите срещу Русия, докато тя не изпълни Минските споразумения. Това каза премиерът на Полша Беата Шидло след среща в Министерски съвет с българския министър-председател Бойко Борисов, предаде „Фокус“.

Шидло обяви, че с Борисов са обсъдили въпросите за сигурността и задълженията на двете страни към Северноатлантическия пакт. Полша като една от малкото страни отделя 2% от своя БВП за сигурността и сме много доволни от решенията, които бяха взети на срещата на върха на НАТО, обяви полският министър.

„Що се отнася до нашите отношения с Русия в момента защитата на нашите източни граници е приоритет. Както знаете, Полша и Балтийските страни сме обезпокоени от това, което се случва в Русия, както и в Украйна“, заяви Шидло и добави, че в момента в Беларус се провеждат военни учения съвместно с Русия. „Искам да благодаря на премиера за ясната декларация каква е позицията на България що се отнася до съвместната отговорност. Много е важно, че този глас идва и от София“, каза още полският премиер.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес