Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шестима ранени след масова атака с киселина в Лондон

24 септември 2017, 09:22 часа • 1702 прочитания

6 души са получили наранявания, след масова атака с киселина тази нощ в Лондон, когато група хулигани са се развилняли, пръскайки невинни хора с вредна течност пред търговския център Уестфийлд в източен Лондон, пише британския таблоид The Sun.

Полицаи и фелдшери са се притекли на помощ на пострадалите, близо до спирката на метрото Стратфорд и край автобусна спирка, близо до бившия Олимпийски парк.

Ужасени очевидци на сцената съобщиха, че е избухнал спор сред група от хора, преди няколко хулигана да са започнали да пръскат хората със спрей, за който се мисли, че е киселинен.

Една от жертвите е бездомник, който е изтичал за помощ в близкия обект на Бъргър Кинг, близо до търговския център Стратфорд.

Драматично видео показва как полицейски служители се грижат за друга от жертвите в станцията на метрото.

Лондонската полиция не смята за терористичен акт инцидента с разпръскването на „вредна субстанция“ в източната част на столицата в събота вечерта.

Това съобщи за РИА-Новости представителка на Скотланд Ярд.

„Не разглеждаме инцидента като имащ отношение към тероризма“, каза събеседничката пред агенцията.

Полицията е задържала един човек по подозрения в причиняването на тежки вреди за здравето. Злодеянието обаче бе извършено от няколко лица, които разпръсквали случайни минувачи със спрейове.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес