Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шарл Мишел: Руските атаки са цинични

02 януари 2024, 17:19 часа • 1922 прочитания

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел определи руските атаки срещу Украйна като цинични, става ясно от неговия Twitter.

Припомняме, че днес Руската федерация, водена от издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца диктатор Владимир Путин, изстреля десетки ракети по Киев. Това бе вторият масиран ракетен удар след като на 29 декември имаше унищожителна руска ракетна атака. ОЩЕ: Русия пак засипа Украйна с ракети: Свалени са всички изстреляни "Кинжал" и "Калибър" (ВИДЕО)

Истинското намерение на Москва

Според него те са още по-цинични, като се има предвид, че засилването на интензивността им съвпада с новогодишните празници.

„За всеки, който вярва на слуховете, че Русия е искрено заинтересована от мирни преговори, рекордният брой дронове, изстреляни през последните 24 часа срещу Украйна, показва истинското намерение на Москва“, смята Мишел. 

ЕС застава зад Украйна

Той бе категоричен, че ЕС застава зад Украйна. „Духът на Украйна не може да бъде сломен“, заяви Мишел.

Това на практика беше своеобразен отговор на призива на украинския външен министър международната общност да осъди руските ракетни удари. ОЩЕ: След масирания ракетен удар: Кулеба с пет искания към международната общност (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес