Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Семейството зад най-успешния руски търговски онлайн бизнес: Арест на съпруга след стрелба с жертви

19 септември 2024, 11:06 часа • 604 прочитания

Съсобственикът на Wildberries (компанията, известна като руския еквивалент на Amazon) Владислав Бакалчук ​​и още шестима души са с повдигнати обвинения след като вчера насред центъра на Москва предизвикаха кърваво сбиване, завършило с двама убити и няколко ранени, включително полиции, дошли да въведат ред. Руският Следствен комитет е образувал наказателно дело по пет члена от Наказателния кодекс, включително убийство и опит за убийство на служител на реда. Престрелка в центъра на Москва, ранени полицаи и поне един убит (ВИДЕА)

Владислав Бакалчук ​​(който всъщност притежава едва 1% от създадената от съпругата му Татяна Бакалчук преди 20 години Wildberries) е бил задържан за разпит на 18 септември вечерта, съобщи "Известия". Неговата версия за случилото се е, че е бил нападнат заедно с хората си, когато отишъл в офиса за делови преговори.

Татяна Бакалчук, която е в процес на развод с него, вече обвини съпруга си в опит да завземе бизнеса. Освен това тя настоява, че не е имало преговори. Припомняме, че във вчерашния ден тя ​​записа видеообръщение към Владислав Бакалчук, в което го пита как е могъл "да докара ситуацията до такъв абсурд".

Още: "Владислав, какво правиш?": Собственичката на руския Amazon с емоционално ВИДЕО след стрелбата в Москва

От пресслужбата на Wildberries настояват, че хората, придружаващи Бакалчук, първи са открили огън в бизнес сградата и че Бакалчук ​​няма достъп до офиса на компанията. В съобщението се добавя, че това е "незаконен опит за влизане на два адреса на фирмата едновременно", което "доказва, че не са били планирани преговори".

По информация на руското издание на Forbes Бакалчук е задържан за 48 часа и е с обвинения в опит за убийство, заговор за убийство, самооуправство и нападение срещу служители на реда.

Още: Война за най-апетитния търговски бранд в Русия: Кадиров точи зъби за руския Amazon

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес