Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Секструженичките в Нидерландия се връщат на работа

17 май 2021, 17:19 часа • 2720 прочитания

Жриците на любовта ще се върнат на трудовия си пост тази неделя със спадането на броя на лицата, заразени от COVID-19, обяви хорандският здравен министър Хуго де Йонг.

Проституцията в Холандия е законна, но е забранена от средата на декември, когато властите наложиха ограничения за борба с пандемията на коронавируса. Секс труженичките протестираха в Амстердам през март, твърдейки, че са били дискриминирани, защото властите са разрешили други дейности по обслужване, включително "контакти" с клиенти, каквито бяха случаите с фризьори и салони за масаж. По време на закриването правителството предложи ограничена финансова помощ на секс работниците, които имат валиден трудов договор и могат да докажат, че са загубили поне 20 процента от доходите си поради пандемията.

Де Йонг каза, че вече направеното количество ваксинации позволява на правителството да продължи да облекчава ограниченията. Той също каза, че в сряда ще бъдат отворени зоопаркове, фитнес центрове и басейни, тъй като ваксинацията на населението е намалила натиска върху болниците.

От началото на пандемията е потвърдено, че в 17-милионната страна са заразени 1,6 милиона души, а над 20 000 са починали.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес