Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Седем души на съд заради обезглавения във Франция учител

21 октомври 2020, 07:21 часа • 2664 прочитания

Седем души ще се явят пред съда във Франция днес, 21 октомври, във връзка с разследването на убийството на учителя Самюел Пати от радикален ислямист на 16 октомври в Париж, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Според агенцията, по време на първоначалното изслушване по това дело може да бъде повдигнато обвинение срещу седемте задържани. Сред тях са двама непълнолетни, които са заподозрени, че са предоставили на терориста информация за учителя срещу пари, бащата на убиеца, който е подстрекавал сина си и често е критикувал Пати, ислямисткия активист Абделхаким Сефриуи и трима приятели на нападателя, които са го придружавали при закупуване на оръжието.

Останалите задържани по случая след терористичната атака са освободени. По-рано френската полиция съобщи за ареста на 16 души, шестима от които бяха освободени още вчера.

Разследването на този случай е поверено на специализираната френска прокуратура за борба с тероризма. Президентът на Франция Еманюел Макрон определи убийството на Пати като терористична атака.

Още: "Обезглавеният в Париж е учител, показвал карикатури на пророка Мохамед"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес