Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Саркози обяви най-високото ниво на терористична заплаха

20 март 2012, 07:02 часа • 3709 прочитания

Френският президент обяви най-високото ниво на терористична заплаха за района на френския град Тулуза, предава АФП. Никола Саркози обяви заплахата след стрелбата пред еврейско училище в града, при която загинаха три деца и един възрастен.

Държавният глава заяви, че един и същ нападател стои зад атаката на училището и зад нападение от миналата седмица, при което бяха застреляни трима парашутисти. Той заяви, че е „очевидно”, че атаката в училището е антисемитска. Саркози добави, че прекратява най-малко до сряда предизборната си кампания за преизбирането му за президент на Франция.

Убиецът, извършил три нападения срещу ученици и военнослужещи в Южна Франция, най-вероятно е привърженик на ислямистки или крайнодесни възгледи, съобщават пък френските медии, позовавайки се на източник от разследването, предаде РИА Новости.

„Разглеждаме две основни версии: ислямистка следа и поддръжник на ултрадесните”, казва източникът. По думите му, следствието не изключва и други версии за случилото се.

С помощта на Главното управление на вътрешното разузнаване, в издирването на убиеца са мобилизирани 130 служители на криминалните служби.

 

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес