Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руското военно министерство призна, че украинците са на 40 км от Курск (КАРТА)

13 август 2024, 17:31 часа • 3278 прочитания

Украинските въоръжени сили се намират на 40 км от Курск - административния център на едноименната област, в която Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) нахлуха на 6 август. Това се разбира от доклад на Министерството на отбраната на Русия.

Руското военно ведомство обяви на 13 август нови данни за ситуацията в района на Курск. Твърди се, че руската авиация е нанесла удари по формирования на ВСУ в районите на Михайловка, Коренево, Николаево-Дарино, Олешня, Суджа и Николаевка. Последното населено място се намира на 40 км от Курск по права линия.

Още: "Дано мама не го види!": Украински боец се снима само на 20 км от Курската АЕЦ? (ВИДЕО)

Освен това се твърди, че руските въоръжени сили са "извършили почистване" на селището Озерки в Беловски район.

Руското ведомство твърди, че ударите на дроновете и авиацията "са предотвратили опитите на вражески мобилни групи да пробият с бронирани машини дълбоко в руската територия в районите на населените места Обши Колодез, Снагост, Каучук и Алексеевски". В района на Мартиновка е отблъсната атака, твърди военното министерство в Москва.

Още: Удар по руския престиж: Ще стане ли Курск повратната точка във войната?

Абсурдните числа, разпространявани от руската пропаганда

Посочва се, че общо в Курска област украинските въоръжени сили са загубили до 2030 военнослужещи, 35 танка, 31 бронетранспортьора, 18 бойни машини на пехотата, 179 други бойни бронирани машини, 78 автомобила, четири зенитно-ракетни комплекса, две пускови установки за многоцелеви ракетни системи и 14 оръдия на полевата артилерия.

Украинската страна не коментира тези данни, но колко абсурдни са те, може да се убедите и тук: Илюзиите на Путин: Украинската армия вече е избита, но да я отблъснете от Курск (ОБЗОР - ВИДЕО).

Още: По-важна ли е Украйна за Путин от Курск и колко струва руската армия: Отговори от украински експерти

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес