Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руските спецслужби пуснаха фалшив сайт за дарения от името на Зеленски

08 септември 2022, 12:17 часа • 1775 прочитания

Специалните служби на Руската федерация са пуснали в интернет фалшив сайт, набиращ средства от дарения уж от името на украинския президент Володимир Зеленски. Целта е да се очерни репутацията на украинския държавен глава в Западна Европа. Това съобщи в Telegram пресслужбата на канцеларията на президента на Украйна, позовавайки се на информация от Главното разузнавателно управление към украинското министерство на отбраната.

Фалшивият уебсайт е пуснат на 7 септември, въпреки че първоначално е бил планиран за 30 септември и е насочен към жителите на Германия. На него е публикувана кампания за набиране на средства под прикритието на фонд в помощ на Украйна, но в действителност става въпрос за обикновена измама, предупреждават от отбранителното министерство на Украйна.

ОЩЕ: Киев: Смъртта на британския доброволец Пол Ури е настъпила в резултат на изтезания от бойци на ДНР 

Според съобщението на ведомството това е класическа финансова пирамида. Оттам призовават украинците и международната общност да не се доверяват на руските фалшификати и да вземат предвид единствено информацията, публикувана на официалните страници на президента на Украйна и канцеларията на държавния глава. 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес