Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руските доброволци: По хуманитарния коридор се евакуираха близо 8000 автомобила с цивилни

15 март 2024, 10:15 часа • 7841 прочитания

Хиляди цивилни са се възползвали от хуманитарния коридор, който руските доброволци, проникнали на територията на Русия, обявиха, че ще действа между 21:00 часа снощи и 7:00 часа тази сутрин, за да могат да се евакуират мирните граждани на две руски области.

Коридорът бе обявен за жителите на десетина селища от Белгородска и Курска области на Русия, където руските партизани планират днес да започнат масивни обстрели. Те изрично предупредиха цивилните, че не воюват срещу тях и им дадоха възможност да запазят своя живот и този на децата си като се изтеглят извън района, където се водят боеве. Доброволците напомниха на мирните жители, че редовните руски части не ги е грижа за живота на цивилните и разполагат и крият военната си техника именно в близост до жилищни сгради, което е риск за гражданите. 

Още: Руските доброволци: Даваме спешен хуманитарен коридор от 21 ч. до 7 ч. за евакуация на цивилните 

До 7:00 ч. на 15 март районът е бил напуснат от над 7000 цивилни превозни средства специално от Белгород и Белгородска област. А над 600 цивилни автомобила са се изтеглили от град Курск по евакуационния коридор, пишат руските доброволци в телеграм канала си. Те се позовават на информация, предоставена от местни служители на реда и сигурността, "опозиционно настроени спрямо путинския режим".

Още: Руските доброволци обявиха за пленени руснаци. Населението в Белгород се спасява в паника (ВИДЕА) 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес