Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руските доброволци обявиха за пленени руснаци. Населението в Белгород се спасява в паника (ВИДЕА)

14 март 2024, 12:46 часа • 8654 прочитания

Заловихме руски военнопленници, те са предадени на украинската страна. Сраженията не спират. Това заяви Иля Богданов от Руския доброволчески корпус относно ситуацията днес, 14 март, в Белгородска област, където три руски паравоенни формирования водят престрелки с руски части.

Богданов, който  е бивш офицер от ФСБ, каза следното: "Има направления, в които отрядите са навлезли на няколко километра, а има и други, където сме проникнали на няколко десетки километра в дълбочина на руска територия."

По думите му операцията е подготвяна внимателно от месеци и имат няколко сценария. Повечето от бойците във формированията са се върнали наскоро от Авдеевка, където са се сражавали на страната на украинците.

"До момента нямаме загуби, а сред руснаците има както в жива сила, така и в техника, но не мога да назова конкретни цифри. За това ще говорим по-късно, тъй като боевете продължават.... На пленените руски войници е оказана медицинска помощ и са предадени на украинската страна за попълване на фонда за размяна." Руското военно министерство обаче обяви, че руската армия убила 195 "диверсанти" и унищожила 5 танка днес. А руският опозиционен телеграм канал ASTRA съобщи, че при вчерашната атака с дронове в Белгородска област е ударена сграда на ФСБ и сега добавя, че има трима ранени служители на ФСБ.

Руското население напуска в паника

Както писахме, кореспондент на "Комсомолская правда" съобщи за боеве при село Сподарюшино, след това се появи информация и за такива при село Козинки в Белгородска област. Бе показано още едно видео, за което се твърди, че е от района на град Грайворон, но засега няма потвърждение за неговата достоверност.

ОЩЕ: Сериозни обстрели на руска територия: Загинали и ранени в Белгород (СНИМКИ и ВИДЕА)

Същевременно има кадри как руски цивилни се спасяват в паника от обстрелваните райони. А губернаторът Вячеслав Сладков съобщи, че три деца са пострадали - краката им са нарязали от осколки, но хоспитализация не била необходима.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес