Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски военни видяха как Украйна пленява техен дрон и се заканват за реванш (ВИДЕО)

28 август 2022, 08:45 часа • 16134 прочитания

Украинските военни прехванаха и приземиха руски квадрокоптер Mavic. Видеото с „отвличането“ е публикувано в Telegram от военния кореспондент на ВГТРК (Общоруска държавна телевизионна и радиокомпания – б.р.) Александър Сладков, съобщава изданието The Insider.

По думите на Сладков дронът бил прехванат от специалисти по радиоелектронна борба на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Във видеото той гледа как прехванатият квадрокоптер отлита.

„Донецки фронт, днес е добър ден за нас, бяха заснети интересни истории за „Вести недели“ („Новините на седмицата“ – б.р.). И макар че спецовете по радиоелектронна борба на Въоръжените сили на Украйна ни отвлякоха квадрика, не сме тъжни. Опит на конфронтация в небето, с радиоелектронна борба на врага, също ни е необходим. Следващия път няма да ни го вземат, няма да ни излъжат! Вече сме учени!“, пише Сладков.

Заради прехващането цялата група трябвало да напусне мястото на дислокация, тъй като по дрона може да се изчислят техните координати.

Освен Сладков във видеото се вижда и неонацистът Алексей Милчаков с прякор Фриц. Милчаков е командир на групировката „Русич“. Воювал е и в Сирия като част от ЧВК „Вагнер“, и в Донбас на страната на опълчението на ЛНР. (Повече можете да научите тук: Германското разузнаване съобщи за "руски неонацисти", които воюват в Украйна. Те сами не го крият)

Милчаков станал широко известен през 2011 г., когато публикувал на страницата си в социална мрежа снимки с отрязана глава на кученце. По такъв начин той подстрекавал в социалните мрежи към ксенофобски убийства. По време на войната в Донбас той режел ушите на загиналите украински войници, издълбавал на лицата им знака Коловрат (8-лъчева свастика), а също така си правел селфита на фона на изгорелите тела на украинци. После публикувал снимките в социалните мрежи. Разказал в интервю как се наслаждава на миризмата на изгоряло човешко месо.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Журналисти откриха кореспондент на РИА Новости с нацистки татуировки. Той отразява войната в Украйна

ОЩЕ: Русия праща опасни осъдени престъпници да воюват в Украйна

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес