Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски вицепремиер: Част от Кримския мост не подлежи на възстановяване (ВИДЕО)

17 юли 2023, 21:43 часа • 18841 прочитания

След днешния удар по Кримския мост руският диктатор Владимир Путин цял ден получаваше доклади относно ситуацията, пишат руската агенция ТАСС и една от водещите държавни руски медии РИА Новости - от вицепремиера Марат Хуснулин, от началника на Федералната служба за сигурност (ФСБ) Александър Бортников, от министъра на транспорта Виталий Савелиев и от назначения за губернатор на окупирания Крим Сергей Аксьонов. Тази вечер Путин свика и съвещание за последствията от експлозията. Той заяви, че очаква конкретни предложения за гарантиране на сигурността, тъй като това е вторият подобен "инцидент" на Кримския мост (предишната експлозия бе през октомври 2022 г.).

Вицепремиерът Марат Хуснулин, който бе изпратен на място да огледа пораженията от взрива, заяви във видео, че част от участъка към Керч е напълно разрушен и не подлежи на възстановяване. По думите му той ще трябва да бъде демонтиран.

„Разгледах всичко заедно с проектантите, със строителите – виждам, че не може да се възстанови. Втората част от подпората на участъка се е изместила на 70-80 см от позицията си, но сега има технически възможности за укрепването й“, каза той. 

ОЩЕ: Подоляк за Кримския мост: Всички незаконни конструкции са недълготрайни 

Според Хуснулин ремонтът вече е започнал, като се предвиждало изграждане на временна секция от 250 метра. Предвижда се и движението по Кримския мост първоначално да бъде пуснато на реверсивен режим в едното платно. 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес