Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски самолет, превозващ пациент, се разби в Афганистан, 6-ма са загинали? (ВИДЕО и СНИМКИ)

21 януари 2024, 12:53 часа • 6453 прочитания

Вечерта на 20 януари частен самолет с руски екипаж и пасажери се разби в Афганистан. Предполага се, че са загинали и шестимата души на борда - четирима членове на екипажа и двама пътници. Обновено: В 16:18 ч. бе официално съобщено, че спасителните екипи са открили пасажерите - 4-ма са с различни травми, "съдбата на останалите двама се уточнява". Руският телеграм канал Mash съобщи, че двама са загинали.

Самолетът Falcon 10, изпълняващ чартърен полет с линейка от Тайланд за град Жуковски (Московска област), е изчезнал от радарите в Афганистан, съобщи Федералната агенция на Русия за въздушен транспорт Росавиация в телеграм канала си.

По предварителни данни катастрофата е причинена от техническа неизправност - отказ на двата двигателя. Според съобщения в медиите самолетът се е отклонил от курса си и се е разбил в планина на около 30-40 километра от границата с Таджикистан. Самолетът, произведен от френската компания Dassault Aviation през 1978 г., е бил собственост на фирма и на частно лице.

ОЩЕ: Руска реалност: 3 инцидента с руски самолети само за 6 часа и срутване на нечистотии върху студенти в елитен руски ВУЗ (ВИДЕА)

Руският телеграм канал SOTA вече оповести имената на намиралите се на борда. Самолетът е превозвал болна жена и съпруга й - двамата били на почивка в Тайланд, когато жената се разболяла и била лекувана в местна болница. По-късно било взето решение тя да бъде хоспитализирана в Русия. 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес