Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски ракети удариха ВЕЦ на река Днепър (ВИДЕО)

31 октомври 2022, 10:07 часа • 10382 прочитания

Руски ракети са поразили Днепърската водноелектрическа централа в Запорожие сутринта на 31 октомври. Това е част от серията въздушни удари на руснаците в понеделник, които са насочени срещу Киев и още няколко градове в Украйна.

Кадри, разпространени от Twitter-профила на беларуската опозиционна телевизия NEXTA и на украинския информационен източник "Труха", показват огромен и гъст черен облак дим над ВЕЦ-а. Към момента още няма данни за конкретните щети, за загинали или пострадали.

Това се случва, след като Русия обвини Украйна за масирана атака с дронове срещу Черноморския ѝ флот. Според информацията има сериозни щети по втория най-голям кораб на Москва във флота - "Адмирал Макаров".

ОЩЕ: Геолокализирани кадри: 3 дрона удрят успешно руски кораби в Севастопол

Заради масирания обстрел на критичната инфраструктура от руските окупатори в понеделник сутринта в Украйна се въвеждат извънредни прекъсвания на електрозахранването, съобщи заместник-ръководителят на канцеларията на президента Володимир Зеленски - Кирило Тимошенко.

В "Телеграм" той отбеляза още, че в понеделник руснаците са предприели масирана атака срещу съоръжения на енергийната система в редица региони на Украйна. "Част от ракетите бяха свалени от противовъздушната отбрана, някои попаднаха в целта. Спешните екипи работят, за да елиминират последиците", добави Тимошенко.

ОЩЕ: Първо говореха за бойни птици, после за бойни комари, сега - за бойно зърно. Пшеница-убиец, която дави руските адмирали

Вижте обобщение на всичко, което се случи при руските удари в Украйна днес - ТУК.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес