Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски рафинерии в пламъци: Пак добро утро по украински за Путин (ВИДЕО)

16 март 2024, 07:43 часа • 6501 прочитания

Няма край - поредни руски петролни рафинерии са в пламъци след като атака с дронове ги порази. Това са пета и шеста поразена такава мощност на руската петролна промишленост само за половин седмица.

Първият удар е срещу рафинерия в Сизран, Самарска област - предварителната информация е за един дрон, който е поразил рафинерията. Избухналият пожар е на площ от 500 кв. метра, пише и прилага ВИДЕО прокремълският телеграм канал Baza. Местният губернатор твърди, че има попадение в преработвателната инсталация, но че няма жертви, добавя руският опозиционен телеграм канал ASTRA. Има информация и за опит да бъде ударен Новокуйбишевският завод (на "Роснефт") за масло и добавки с няколко дрона, където също има попадение и пак в преработвателна инсталация - според Baza огънят е вече загасен:

В официалния канал на руското военно министерство в Телеграм пише, че са свалени 5 дрона над Курска област и 3 над Белгородска. Има и свалена ракета "Точка-У", добавя ведомството. На този фон вече излязоха нови кадри на горящи автомобили в Белгородска област - вероятно подпалени пак след обстрел.

Още: Руската ПВО "работи", нова руска петролна рафинерия гори (ВИДЕО)

Междувременно украинските ВВС съобщиха за само 2 изстреляни тази нощ дрона клас "Шахед" по цели в Украйна. И двете безпилотни машини са свалени.

За два дни: Украйна съсипа 10% от рафинирането на горива в Русия (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес