Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски пропагандисти захапаха един от своите, направил скъпа модна марка (СНИМКИ)

11 януари 2024, 16:08 часа • 1906 прочитания

Главният редактор на руското пропагандното издание Readovka (Ридовка) Алесей Костилев пусна линия от "патриотични, красиви и практични" дрехи - панталони за 20 000 рубли и ватирани якета за 60 000. Всичко това възмути даже силно "патриотичните" руснаци - тези, които са известни с наименованието "Z public".

Модна марка в стил "Z" или не точно

Модната линия се казва "24 New Russian Brand", а стартът ѝ стана факт в края на декември, 2023 година. Сега обаче това се превърна в тема и на пропагандните руски канали в Телеграм.

Още: Волгин възхвалява МОЧА пред забранената за излъчване в ЕС руска обществена телевизия (ВИДЕО)

Телеграм каналът Readovka рекламира новата марка така: "предлага нова естетика, дава увереност и се превръща в последната ни опора в нашите трудни времена - благодарение на традициите и вечните ценности". На уебсайта на линията можете да намерите памучни тениски за 9000 рубли, ризи от вискоза за 19 000 рубли и полиестерни якета за 44 000 рубли.

На 9 януари марката за дрехи "Readovka" привлече вниманието на телеграм канала на бивши служители на пропагандното издание Regnum. Авторите на канала сравняват цените на дрехите на марката със средните заплати в различни региони на Русия.

"Вие, драги мои либерали, съвсем полудяхте и решихте, че ако някой е за Русия, всичко е за пари. Патриотизмът не се продава", отговори Костилев. Той обясни цените на дрехите от марката "24" с ексклузивността и шивашките артикули в Русия.

Костилев твърди и, че "подчертава навсякъде, че не е създателят на марката".

Още: Руска пропагандистка получи шрапнел, докато проверяваше дали Соледар е руски (ВИДЕО)

Това не е първият опит на Костилев да започне да продава дрехи. През 2022 г. той се опита да стане изпълнител на руското военно министерство за доставка на пухени якета, писа руското опозиционно издание "Медуза", което е отдавна прогонено в Латвия. Беше планирано да се купуват пухени якета в цвят каки в Китай и да се продават на руската армия. В зависимост от плата руското военно министерство след това закупува пухени якета на цена от 15 до 200 000 рубли бройката. Идеята се провали, когато Китай блокира износа на пухени якета с армейски цвят за Русия, за да не наруши американските санкции.

Източник: ASTRA

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес