Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски пропагандисти в паника: Получаваме статуетки също като взривения Татарски

19 април 2023, 14:37 часа • 2627 прочитания

Руски пропагандатори, военни кореспонденти и политолози, подкрепящи Путинската война в Украйна, са под стрес след като започнаха да получават колети с гипсови бюстове.

Паниката се дължи на факта, че по аналогичен начин наскоро бе взривен руският военен блогър Владлен Татарски посред бял ден след като му връчиха статуетка с взривно вещество. Преди ден стана ясно, че друг пропагандист, Константин Сивков, е получил по куриер на адреса си в Москва кутия с гипсов бюст на маршал Жуков, съобщи телеграм каналът Baza.

Сивков не е посмял да отвори колета, а е сигнализирал в полицията. Пратката е била отворена от експерти по експлозивите, но не е съдържала нищо опасно, разказва пропагандистът пред контролираната от Кремъл руска медия РИА Новости.

ОЩЕ: Русия погреба с почести взривения пропагандист Татарски, Пригожин донесе чук (ВИДЕО)

По думите му подобни пакети са получили и други публични личности, подкрепящи войната. „Все още не мога да назова имената им, тъй като текат следствени действия. Не знам какви статуетки са изпратени на останалите, във всеки случай бюст на маршал Жуков беше изпратен на мен и на още един човек“, казва Сивков.

Засега е известно, че бюстът е изпратен от някой си Никита Барин от град Уляновск. Той е посочен като подател и на колетите до другите пропагандисти. Бюстовете са поръчани през социалната мрежа ВКонтакте на ателие от Уляновск. Клиентът е заплатил поръчката онлайн и е посочил пет адреса, на които да бъдат доставени пратките.

ОЩЕ: ФСБ откри и украинец, замесен в убийството на военния блогър (ВИДЕО)

Полицията разследва случая.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес