Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски пропагандист се обяви против ядрения удар, одобряван от руснаците: Ето защо (ВИДЕО)

09 юли 2024, 13:28 часа • 3550 прочитания

Руският журналист Сергей Мардан, един от известните прокремълски пропагандисти, коментира резултатите от скорошно проучване сред руснаците, което показа, че цели 34% от тях одобряват нанасянето на ядрен удар. Според пропагандиста това не бива да се допуска - но причината, която той изтъква, съвсем не е от хуманни съображения, а ето каква:

Украйна не бива да бъде атакувана с ядрено оръжие, смята той, защото... тя е част от Русия, а не е редно Русия да използва ядрено оръжие по собствената си територия.

Още: 34% от руснаците одобряват ядрен удар срещу Украйна

"Ако се замислим рационално, а аз по принцип така разсъждавам - няма никаква Украйна. Това е част от Русия, която поради различни обстоятелства е била откъсната от "историческата Русия" и руският народ е бил разделен. На тях им бе наложена някаква странна идентичност и това продължи доста дълго – 70 години по времето на СССР и 30 години след разпадането на Съветския съюз", обяснява той.

"Харков, Днепър, Херсон, Запорожие, Киев, Чернигов - всичко това си е Русия. Ако утре започнат някакви вълнения, някакви екстремисти направят нещо в Ярославъл или Кострома, нали няма да ви дойде наум да предложите да атакуваме тези градове с ядрени оръжия?", казва Мардан в свое предаване.

Още: Ще поставим Европа на колене: Руски депутат заговори за ядрена бомба над Нидерландия (ВИДЕО) 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес