Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски медии: Рамзан Кадиров пристигна в Мариупол (ВИДЕО)

29 март 2022, 05:48 часа • 11657 прочитания

Авторитарният чеченски лидер Рамзан Кадиров, близък до руския президент Владимир Путин, е отишъл в Мариупол, за да подкрепи своите военни, които участват в щурма на този украински град, предаде Франс прес.

Убийства, изнудвания, корупция: Кой е "пехотинецът на Путин" Рамзан Кадиров (ВИДЕО)

Агенция "РИА Новости" публикува снимка, на която се вижда Кадиров да позира сред тридесетина въоръжени мъже в малка стая. А руската телевизия разпространи кадри и от среща между Кадиров и мъж, представен като руски генерал на име Андрей Мордичев, за когото украинската армия каза, че го е убила.

Миналата седмица Кадиров заяви, че неговите сили са превзели кметството на Мариупол, но после поясни, че всъщност ставало дума за друга административна сграда в периферията на града. В средата на месеца Кадиров каза, че хиляда чеченски доброволци са отишли в Украйна, за да се сражават там.

Опозиционната беларуска телевизия NEXTA обаче пусна публикация в Twitter на видео как чеченците "превземат празна и разрушена сграда". "Храбро се бият с празна сграда", иронизира медията.

Новините от Мариупол са мрачни и в известна степен противоречиви. Има непотвърдени сведения, че някои части на града са под руски контрол, но и че продължават ожесточените сражения, като руснаците се опитват да завземат пристанището. Сигурно е обаче, че хуманитарната криза се задълбочава неимоверно.

Още: Актуално новини на тема война-украйна 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес