Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски губернатор посъветва Пригожин да си гледа работата и да вари макарони

24 февруари 2023, 14:31 часа • 5046 прочитания

Основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин, известен като "Готвача на Путин", обвини администрацията на Свердловска област в това, че "гаднярства" и не подкрепя войната. 

"Има региони в Руската федерация, които откровено гаднярстват и не подкрепят специалната военна операция  и го виждате в медиите. Например Ямало-Ненецки автономен окръг и администрацията на Свердловска област, в които местните администрации отказват да погребват с почести бойците, загинали за Родината", възмути се Пригожин. 

66.RU се свърза с губернатора на Свердловска област Евгений Куйвашев и публикува коментара му:

"За пореден път Евгений Пригожин не можа да подмине Свердловска област. Всеки път му е все по-трудно да измисли за какво да се заяде, как да обиди региона ни. Но този път той заяви, че у нас цари произвол. "Произвол", Евгений, е това, че си вреш носа в регионалното управление и кадровата политика. Ако всеки бизнесмен, който печели от училищното хранене, се опита да управлява страната - няма да стигнем далеч. Всеки трябва да си гледа работата. Вие правете кюфтета и варете макарони, а ние ще се оправяме с регионите си." 

Година война в Украйна: Ужасната картина, нарисувана от Путин

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес