Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски депутат предложи да се въведе военен данък за всички мъже в Русия

12 април 2023, 19:13 часа • 2311 прочитания

Да се въведе военен данък за всички руски мъже предложи депутатът от Държавната дума от партия „Справедлива Русия“ Олег Нилов. Според него докато е в ход т.нар. "специална военна операция", с която в Русия срамежливо наричат войната срещу Украйна, трябва да има такъв допълнителен данък.

По думите на Нилов трябва да се добавят още 2-3% към данъка върху доходите на физическите лица за руснаците под 45 години, като тези средства трябва да отиват за нуждите на армията.

„Искате ли да спите спокойно и да не мислите за мобилизация? Тогава давайте 2-3% допълнително върху данъка върху дохода. Не е трудно. Това са 1000-2000 рубли от всеки един от 40 милиона души или повече от 50 милиарда рубли на месец. И не става въпрос само за увеличаване на бюджетните приходи, а за тяхното целево използване. Тези пари ще отиват за мобилизираните, за участниците в спецоперацията. Това ще позволи да се увеличи финансирането за всеки участник в спецоперацията два или повече пъти в сравнение със сегашната сума", каза Нилов в интервю за руското издание НСН.

Според депутата данъкът трябва да се удържа от всички мъже в Русия.

ОЩЕ: Русия започва да затваря границите си за мъже, отказ за получаване на повиквателна вече ще е невъзможен 

"Ако ти си военнозадължен, но не са те повикали в армията и сега си си на топло вкъщи, тогава трябва да помагаш! Това не е бреме, това не е наказание, това е вариант за всеобща подкрепа за всички наши герои, които първи влязоха в окопите", казва още политикът.

Според Нилов подобни инициативи са необходими, за да се повиши мотивацията на бойците, които вече са на фронта, и също така и на мъжете, които тепърва обмислят да се включат в "спецоперацията".

"Горещо предлагам да започнем дискусии и да вървим към такъв законопроект", допълни той.

ОЩЕ: Русия прие набързо закона за електронните призовки, депутати се оплакват, че не са успели да прочетат текста

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес