Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руска пропагандистка заплаши Грузия с ракетен удар

10 март 2023, 11:44 часа • 7459 прочитания

Една от най-изявените прокремълски пропагандистки и главен редактор на "Russia Today" Маргарита Симонян заплаши Грузия с ракетна атака. Причината е, че по време на протестите хората скандираха "Сухуми" - името на града и столица на контролираната от Русия Абхазка автономна република.  

„Протестиращите в Тбилиси крещят „Сухуми"! Всъщност отначало още беше ясно, че всичко това е нужно само за да отворят втори фронт срещу нас (Русия - бел.ред.)", пише Симонян в канала си в Telegram

По думите й Русия няма да нахлуе на територията на Грузия, а просто ще нанасе ракетен удар по столицата Тбилиси. И нищо нямало да спре Русия да го направи, тъй като в Грузия няма православни светилища подобни на Киевско-Печорската лавра край Киев. Освен това Симонян изрично наблегна, че руснаците никога не са се смятали за един народ с грузинците, така че на сантименталности никой да не разчита.  

ОЩЕ: Пропагандаторка към Путин: Благодаря ви, че спасявате хората в Донецк от канибалите (ВИДЕО)

„Ако се повтори август 2008 г., никой няма да се церемони с Грузия и няма да изпраща войски там, а просто веднага ще има удар по Тбилиси, без особено да го щадят, дори само заради факта, че сега не е време за сантименталности и че там няма Киевско-Печорска лавра. Никой у нас не се е смятал и не се смята за един народ с грузинците, а Руската федерация никога не е била „Тбилиска Рус“ (аналогия с Киевска Рус- бел.ред.), пише пропагандистката.

ОЩЕ: Новината за падналите ракети в Полша зарадва видна руска пропагандаторка

И завършва: "Така че напразно започнаха всичко". Поне да пожалеят красивия си град щом за тях самите не им е жал, заплашва тя.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес