Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руска медия обвини влиятелните евреи в русофобия

24 август 2022, 10:41 часа • 3787 прочитания

Руският фонд за стратегическа култура публикува материал на сайта си, озаглавен "Защо влиятелните евреи изповядват русофобия". В него се посочва, че в Израел "русофобията процъфтява като татул в отровните блата", но на читателите се обещава, че независимо от всичко Русия и този път ще се справи с "нечистата сила".

В статията се цитира израелското издание The Jerusalem Post, което на 21 август публикува резултатите от допитване относно настроенията и нагласите сред израелците спрямо Русия. Според данните от него почти 50% от анкетираните определят Руската федерация като враг, 42% са на мнение, че тя "нито е приятел, нито враг" и само 6% смятат, че Москва е приятел на Израел.

В статията на фонда се препоръчва на евреите, когато мислят за руснаците, да си спомнят за руснака Иван, който е "угасил с кръвта си пещите на Аушвиц" и е попречил на "обединената от Хитлер Европа окончателно да реши еврейския въпрос“.

Според материала освен чрез политическо и финансово влияние, „значимите евреи“ се опитват да оказват и религиозно влияние върху Русия, работейки за победата на Украйна във войната. Сред примерите за такива влиятелни евреи русофоби е посочен бизнесменът Леонид Невзилин, един от бившите шефове на нефтената компания "ЮКОС", който призова Израел да доставя оръжия на Украйна. Цитирани са думите на Невзилин: "„Израел трябва да спре да се съмнява и да изпрати оръжие на Украйна... За мен войната ще приключи с украинския флаг в Севастополския залив.“ Според статията обаче Невзилин е забогатял от "кражби" в Русия, а след това е "избягал" в Израел. Нещо повече - в материала той е обвинен в лъжа за клането в Буча, което е наречено "украинска пропаганда".

ОЩЕ: Две трети от руснаците не искат демокрация, сочи национално проучване

Припомняме, че през май имаше напрежение между Русия и Израел по повод изказване на руския външен министър Сергей Лавров относно еврейския произход на Хитлер. Тогава в отговор на въпрос как е възможен антисемитизмът в държава, ръководена от евреин (ставаше въпрос за Украйна и Володимир Зеленски, който е с еврейски произход), Лавров заяви, че „сред евреите са най-запалените антисемити", а "Хитлер има еврейска кръв“. ВИЖТЕ: Израелски медии: Да се запази неутралитет във войната между Русия и Украйна вече е невъзможно

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес