Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия разруши десетки домове и рани жители на Запорожие (ВИДЕО и СНИМКИ)

21 октомври 2024, 12:43 часа • 535 прочитания

Седем души бяха ранени, а повече от 30 къщи - повредени, след руско нападение в украинския град Запорожие на 21 октомври.

49-годишен мъж и 48-годишна жена са в тежко състояние. Други трима души са в умерено състояние, съобщиха местните власти. Лекарите оказват цялата необходима помощ на пострадалите.

Преди това властите обявиха, че руските сили са поразили жилищен квартал. Според ASTRA щети има и по детска градина. Двама от пострадалите са били извадени изпод руините, съобщиха местните спасителни служби.

Атака с дронове и взривове в Суми

В Украйна днес сутринта имаше масирана руска атака с дронове: Русия отговори с дъжд от дронове "Шахед" на успешна украинска атака от неделя (ВИДЕО).

В социалните мрежи се появиха кадри от момента, в който дрон „Шахед“ прелита само на метър над жилищна сграда в Сумска област. Няколко минути по-късно се чува експлозия.

Нападение и в Белгород

Междувременно губернаторът на руската Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи за украински обстрел, в резултат на което има четирима ранени.

Трима от тях са жители на село Нова Таволжанка. Мъж е с рани от шрапнели по ръката и крака, друг е с рани от шрапнели по крака, а жена е с рана на крака от мина. Друг жител на Белгород е получил леки наранявания, пише Гладков в Telegram.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес