Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия проговори за шпионския скандал - предупреди България да внимава

12 септември 2019, 19:30 часа • 19058 прочитания

Кремъл най-накрая реши да проговори за шпионския скандал, в който бе замесен председателят на "Русофили" и бивш издател на в. "Дума" Николай Малинов. Той бе обвинен в шпионаж, а Москва се оказа доста притестена от това, стана ясно от изказване на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова.

Русия е разтревожена. "Русофили" е организация, насочена единствено към развитието на двустранните отношения и укрепването на приятелските връзки между народите на Русия и България, каза Захарова, цитирана от ТАСС.

"Разчитаме, че правителството на България ще се въздържа от стъпки, които биха могли да поставят под въпрос сегашната положителна динамика в двустранните отношения и ще бъде продължена съвместната работа по реализация на достигнатите в последно време договорености, в това число и в хуманитарната, културната сфера, за запазване на обединяващото историческо наследство", допълни тя.

Припомняме, че председателят на "Русофили" и бивш издател на в. "Дума" Николай Малинов е обвинен в шпионаж в полза на Руския институт за стратегически изследвания, ръководен от бившия генерал Леонид Решитников до началото на 2017 година, както и руската организация "Общество Двуглав орел", която Решетников ръководи сега. На Решетников, чието име нашумя заради срещата му с председателя на БСП Корнелия Нинова в Русия и разговора за кандидатурата за президент Румен Радев, е забранено да влиза на българска територия за 10 години.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес