Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия предозира: Унищожихме 5 установки на "Пейтриът" в Киев

18 май 2023, 07:20 часа • 18491 прочитания

С помощта на ракети "Кинжал" Русия е унищожила 5 пускови установки на "Пейтриът" (Patriot). Това съобщи руското военно министерство, цитирано от изцяло контролираната от Кремъл руска информационна агенция ТАСС.

Информацията изглежда крайно недостоверна, защото няма никакви данни, че в Украйна изобщо има толкова много "Пейтриът". А казаното от руското военно министерство е, че петте пускови установки на "Пейтриът" били унищожени в Киев - при това на фона на официално изявление на руския военен министър Сергей Шойгу, че по украинската столица не били изстреляни 6 ракети "Кинжал", колкото украинците обявиха за свалени преди два дни.

Историята как Русия редовно лъже какво постига в Украйна вече е доста дебела – припомняме само една глава, с марка HIMARS: Русия унищожи две американски ракетни системи HIMARS – да, но изглежда не (СНИМКИ и ВИДЕО)

Припомняме, че от украинските ВВС дадоха подробно обяснение защо няма как с една ракета да бъде унищожена цяла ПВО система "Пейтриът": Невъзможно е, защото се състои от много отделни части! В крайна сметка, официално има признание за щети по ПВО система "Пейтриът" в Киев, но те са определени за незначителни.

ОЩЕ: Има ли поразена ПВО система Patriot в Украйна?

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес