Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия отказа да плаща вноски в Парламентарната асамблея на ОССЕ

03 април 2023, 21:20 часа • 1719 прочитания

Съветът на федерацията на Русия (горната камара на Федералното събрание – парламента на страната) реши в понеделник да спре плащането на вноски в бюджета на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

„Днес (3 април) Съветът разгледа въпроса за плащането на вноските на Русия в бюджета на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество. Беше решено да се спре плащането на вноски за 2023 г. и да се прекредитира за тази година вноската, която Русия плати през 2022 г.“, заяви председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин, цитиран на сайта на Държавната дума.

Според него руската делегация се е натъкнала на опити да се възпрепятства работата на Парламентарната асамблея на ОССЕ, така че Москва не вижда причина да "плаща за нещо, в което не е участвала". 

ОЩЕ: Зеленски: Пожелавам на Путин да прекара остатъка от живота си в мазе с кофа вместо тоалетна (СНИМКИ) 

„Ако не ме пуснат да работя тази година, ще поискаме връщане и на внесената досега вноска“, добави Володин.

Припомняме, че от ноември 2022 г. постоянната делегация на Върховната рада на Украйна в Парламентарната асамблея на ОССЕ бойкотира работата на организацията, след като постоянната комисия така и не успя да промени правилата за експулсирането на страната агресор Русия.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес