Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия: Оставката на украинския премиер е смела постъпка

28 януари 2014, 14:30 часа • 14110 прочитания

Оставката на премиера на Украйна Микола Азаров е смела постъпка и към това решение трябва да се отнасяме с уважение. Това заяви председателят на комисията по въпросите на ОНД към руската Държавна дума Леонид Слуцкий, предаде РИА Новости, цитирана от „Фокус”.

„Оставката на Азаров е по граждански смела постъпка. Той дълги години работеше за растежа на националната икономика, работеше успешно, работеше за благосъстоянието на украинския народ. И това, че сега той се реши на такава стъпка заради мирното урегулиране на ситуацията в Украйна, за да се успокоят безредиците, погромите, този страшен пожар на Площада на Независимостта- това е достойна постъпка и към нея трябва да се отнасяме с уважение”, заяви Слуцкий.

По-рано днес Азаров подаде оставка като мотивира решението си така:

"Конфликтната ситуация, която обхвана страната, заплашва нейното икономическо и социално развитие. Това положение представлява и заплаха за цялото украинско общество и на всеки гражданин.

Правителството направи всичко за мирното разрешение на конфликта. Направихме  и продължаваме да правим всичко, за да не се допуснат кръвопролития, ескалация на насилието, нарушаването на правата на гражданите.

Правителството осигури функционирането на икономиката и системата за социална защита в екстремни условия.

Но остротата и опасността на конфликта за гражданите, за съдбата на Украйна изискват допълнителни отговорни стъпки."

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес