Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия одобри свободна икономическа зона в незаконно окупираните територии

26 март 2023, 17:00 часа • 3422 прочитания

Руското правителство одобри и реши да внесе в Държавната дума законопроект за създаване на свободна икономическа зона на територията на незаконно окупираните украински територии.

Става въпрос за самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република, Запорожка и Херсонска област. Това беше съобщено на уебсайта на Министерския съвет в Москва.

"Законопроектът урежда функционирането на свободната икономическа зона и дейността на нейните жители", се казва в списъка с решенията на правителството след заседанието на 24 март.

Кабинетът също така одобри и реши да внесе в Държавната дума законопроект, установяващ данъчни облекчения, включително данъци върху доходите и имуществото, за участниците в свободната икономическа зона.

Премиерът Михаил Мишустин, който говори пред Държавната дума в четвъртък, обяви планове за рестартиране на икономиките на ДНР, ЛНР, Запорожка и Херсонска област и за "възстановяване и модернизиране на предприятията", пише БГНЕС. Той заяви, че основните механизми на държавна помощ за промишлеността, съчетани със специални данъчни облекчения, ще помогнат за частичното решаване на проблемите.

Припомняме, че ДНР, ЛНР, Херсон и Запорожие незаконно бяха анексирани от Руската федерация с фалшиви референдуми, чиято "достоверност" не бе скрита дори от руските власти.

ОЩЕ: Путин: Не създаваме военен съюз с Китай, САЩ и НАТО искат нова глобална ос

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес